Wet DBA

Wat betekenen de wijzigingen in de wet DBA voor zorginstellingen? 
De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is bedoeld om zzp'ers en opdrachtgevers duidelijkheid te geven over hun arbeidsrelatie. Met ingang van 2025 gaat de wet DBA weer gehandhaafd worden, wat maakt dat zorginstellingen hun personeelsstrategieën heroverwegen. Voor organisaties die momenteel sterk leunen op zzp'ers, is het enerzijds zaak om te zorgen dat de arbeidsrelaties duidelijk zijn en voldoen aan de eisen van de wet DBA. Anderzijds om een duurzaam personeelsbestand op te bouwen. Dit was natuurlijk al een uitdaging, maar nu wellicht een nog grotere. Een werving en selectiebureau, kan hier een cruciale rol spelen.

 

Inzet duurzaam personeel 
Duurzaam inzetbaar personeel: medewerkers die langdurig gezond, gemotiveerd en productief blijven. Hoewel in alle sectoren relevant, is het zeker in de zorgsector onderwerp van gesprek. De werkdruk wordt niet zelden als hoog ervaren, waarbij personeelsschaarste een voortdurende uitdaging vormt. Het investeren in duurzame arbeidsrelaties vermindert personeelsverloop en verhoogt de kwaliteit van zorg.

 

Expertise in de Zorgsector

Hop werving & selectie heeft kennis van de zorgsector en begrijpt de unieke uitdagingen en behoeften. Zij weten welke vaardigheden en kwalificaties essentieel zijn voor diverse functies binnen zorginstellingen.

 

Breed Netwerk en Partners (HR,ICT)

Door samen te werken met ervaren partners zoals Greenmonkeys, kan HOP werving & selectie zorginstellingen ondersteunen bij het vinden van gekwalificeerde kandidaten op alle niveaus en binnen diverse domeinen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om een breed scala aan diensten en afdelingen te bedienen. Dit biedt zorginstellingen de benodigde flexibiliteit zonder de juridische risico’s die zzp-constructies kunnen meebrengen.

De samenwerking met een werving en selectiebureau zoals HOP Werving en Selectie biedt zorginstellingen een strategisch voordeel in het vinden van duurzaam inzetbaar personeel. Met hun uitgebreide netwerk, expertise en partnerschappen kunnen zij zorginstellingen ondersteunen bij het opbouwen van een stabiel en duurzaam personeelsbestand. Bezoek onze site voor meer informatie en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen helpen met betrekking tot de veranderingen in de Wet DBA en het vinden van de juiste kandidaten voor elke functie.